Nieuws uit Opglabbeek

Opglabbeek

Nieuws uit Opglabbeek

N-VA versterkt lijst met NIVO kandidaten

14/06/18 05:00 - Simon Briers en Katrien Raemakers kandideren bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor N-VA Oudsbergen. De voorbije legislatuur deden ze dit voor NIVO 21. NIVO 21 en N-VA gingen in 2012 in Opglabbeek samen als kartel naar de verkiezingen.

Recordaantal slechtvalkjongen opgevangen: “Kuikens raken ouders kwijt bij eerste vliegles”

12/06/18 03:00 - Het gaat goed met de slechtvalk in Limburg. Dat kan simpelweg worden afgeleid uit het aantal kuikens dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. Zeven stuks intussen. En nog eens twee zijn al terug bij de ouders geplaatst, een record. Het zijn allemaal kuikens die bij de eerste vlieglessen uit het nest zijn getuimeld en ergens op een bedrijventerrein of in het centrum van de stad werden gevonden.

Ongeval

11/06/18 19:40 - Bij een ongeval zondagavond in de Ketelstraat in Maaseik is het rijbewijs ingetrokken van een vrouw. Die had te veel gedronken. De 28-jarige vrouw uit Opglabbeek raakte een kruisend voertuig met de zijspiegel en belandde bij het uitwijken in de kiezel langs de baan. Tijdens de ademtest blies ze positief.

Woning onbewoonbaar na zware brand

11/06/18 02:57 - Bij een brand in de Dreesstraat in Louwel bij Opglabbeek is zaterdagmiddag een huis en een aanpalende schuur zwaar beschadigd geraakt. Het huis is niet langer bewoonbaar. Gemeente en OCMW zoeken een tijdelijke oplossing voor de twee bewoners.

VIDEO. Huis onbewoonbaar na zware brand in Opglabbeek

10/06/18 20:20 - Zaterdagmiddag is er een brand uitgebroken aan een huis op de Dreesstraat in Opglabbeek. De brandweer kwam snel ter plaatse maar de schade was aanzienlijk. De bewoners waren niet thuis op het moment de brand uitbrak. Er vielen geen gewonden.

Opgelet: laagvliegende (en agressieve) buizerd

05/06/18 06:36 - In Duinengordel op het grondgebied van Gruitrode en Neerglabbeek is weer een laagvliegende buizerd gesignaleerd. Die gaat in duikvlucht achter passanten aan. “Wandelaars en fietsers mijden daarom best de omgeving van de Kastanjedreef en de Geuzenbaan. En doe het in die omgeving zeker iets rustiger aan”, vraagt Caroline Van Erum van Duinengordel.

Batterij zet vuilniskar bijna in brand

31/05/18 02:57 - Een batterij die in het afval was beland, heeft gisteren ei zo na een vuilniswagen in de fik gezet op de Industrieweg Noord in Opglabbeek.

Vuilniswagen kiepert brandend afval op straat om het te blussen

30/05/18 12:24 - In Opglabbeek heeft woensdagvoormiddag afval in een vuilniswagen vuur gevat. Omstreeks 11.15 uur merkte de chauffeur op de Industrieweg-Noord de rookontwikkeling op. Daarop kieperde hij zijn afval op straat. Samen met zijn collega probeerde hij te vuur te blussen.

Ongeval

21/05/18 19:31 - De 63-jarige Roberto O. uit Opglabbeek is vrijdag gewond geraakt bij een botsing tussen een motor en een auto op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek.

Genkse hoofdrolspeler benzinefraude krijgt nu ook 3 jaar cel voor smokkel 147 kg heroïne

18/05/18 15:34 - De 40-jarige voortvluchtige Genkenaar S. M. heeft vrijdag in Hasselt drie jaar cel gekregen voor de invoer van 147 kg heroïne uit Turkije. De man is momenteel spoorloos omdat de justitie hem ook verdenkt van grootschalige brandstoffraude in een tankstation in Opglabbeek.

Zelf nieuws uit Opglabbeek?
Deel ervaringen over OpglabbeekOpglabbeek

„ Uw gids door Opglabbeek op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken